Rossington Architecture

Blog Archives

Oak

This single-story home is designed as a courtyard home, wrapping around a leaning Australian Tea Tree that holds a significant place in the owner’s heart. The kitchen, gallery-like hallway, master suite and a small temple look out onto this courtyard … Continue reading

Gover

A small, compartmentalized 1960’s builder house was enlarged by a mere eight feet to spur this major transformation, creating a modern, open, comfortable living space, showcasing the kitchen and the talents of the cook. The living room was opened up … Continue reading

Elsie

The house at 161 Elsie Street is designed to fit comfortably within its context of pitched roofed, bay windowed neighbors while presenting a modern character to its form. The strict design guidelines of the Elsie Street code and the Bernal … Continue reading

Addison

The house sits at the end of 6 identical houses built in 1960. The original house had a flat front, with a deck running the width of the house. This project renovated the interior and added a bay at the … Continue reading

Sunnyside

The 1,500sq.ft. Sunnyside Avenue Residence is a study in compactness and restraint. A small flat with a studio apartment below were integrated into a new two-story single-family house with the addition of an interior stair. The house was lifted, stripped … Continue reading

Lovell

A trellis structure intended to dapple the sun and provide “place”. It is constructed of a steel skeleton with painted wood slats, creating a quiet, human-scaled setting for an outdoor dining table and chair swing.   Completed by Swett Construction. … Continue reading

Capp

Rossington Architecture was hired for design services only (architect of record the responsibility of others) for this new building which consists of four, three-bedroom, three-bath townhouses in a residential Mission neighborhood. While the exterior follows a typical San Francisco contextualism … Continue reading

Planet Granite

The Belmont Theater was transformed into an indoor rock climbing gym by gutting the interior and popping off the roof to allow for tall climbing walls. The project provided a number of challenges including historic renovation and community zoning issues. … Continue reading