Rossington Architecture

Located within walking distance of the Palace of Fine Arts these three units underwent a tremendous rebuilding effort after a devastating fire. The units were completely rebuilt, although the skeleton of the building remained the same. The once-compartmentalized kitchens were opened up to the dining rooms and hallways, visually expanding the spaces without adding any square footage. Walls were reconfigured in order to add an extra bathroom, making these two-bedroom, 2½ bath units.

The units feature many sustainable characteristics including hydronic radiant floors with a high-efficiency boiler, sustainably harvested cabinet hardwoods, dual flush toilets, low flow faucets, low-VOC paints and stains, a 10.1kW photovoltaic array, and excellent cross ventilation.

Completed in 2012 by Peterson Mullin Construction; Structural Engineer: Philip Whitehead; Color Consultant: Gale Melton Design; Photographer: Tyler Chartier. Design Team: Phil Rossingotn, Willard Williams.

Next project

Cove Road, Belvedere