Rossington Architecture

Blog Archives

She Shed

A 120 square foot garden shed, meticulously detailed to provide a welcomed respite from the insanity of a main house filled with covid-lockdown family members. A black sheet metal fascia wraps up the back wall of the structure and along … Continue reading

Tamlapais High School Student Center

Through very generous donations from local parents to the Tam High Bricks Campaign, the Tam High Foundation was able to upgrade the student center. Minimal changes were allowed due to district regulations, so we focused on simple moves that would … Continue reading

Molino

A house in the hills of Mill Valley which has been added onto two or three times will get a complete overhaul. Construction scheduled for completion in 2020 by Tamalpais Construction. Structural Engineering: SEMCO Engineering. Soils Engineer: Nersi Hemati. Design … Continue reading

Richardson

An existing house in unincorporated Mill Valley received a mostly-exterior facelift, bringing life to a neglected home. The desire was to create a white, modern box with elements engaging and protruding from it. Along hose lines, an upper floor terrace … Continue reading

Meadow (under construction)

A 50’s rancher in the Mill Valley flats will get a new addition and facade revamp. Construction by Phil Kline, General Contractor. Structural Engineering: Enertia Engineering. Design Team: Phil Rossington, Maryam Nassajian,┬áIrina Gunica

Sunnyside

The 1,500sq.ft. Sunnyside Avenue Residence is a study in compactness and restraint. A small flat with a studio apartment below were integrated into a new two-story single-family house with the addition of an interior stair. The house was lifted, stripped … Continue reading

Matilda

A new craftsman styled bungalow in the Sycamore Park neighborhood in Mill Valley. This efficiently-designed 1,844sq.ft has 4 bedrooms and three baths and a spacious living/dining/kitchen area that spills out onto the rear deck, shaded by a wood and steel … Continue reading

Lovell

A trellis structure intended to dapple the sun and provide “place”. It is constructed of a steel skeleton with painted wood slats, creating a quiet, human-scaled setting for an outdoor dining table and chair swing.   Completed by Swett Construction. … Continue reading